Post any problems with the Forum in here please.

If you have any suggestions about this site or if you need any help with accessing or posting on the forum, including any computer, Internet or General problems, then post here.
Guests can post in this section. Guest posts will not show till a moderator approves the post.

Moderators: DJKeefy, 4u Network

User avatar
DJKeefy
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 1351
Joined: Fri Dec 05, 2008 2:15 am
Location: Luxor (Egypt)
Has thanked: 55 times
Been thanked: 68 times
Gender:
Egypt

Post any problems with the Forum in here please.

Post by DJKeefy » Wed Jan 18, 2012 7:32 pm

If you encounter any problems with the forums, graphic, permission or any other problems, please post in here, giving as much detail you can on the problem.


Image

User avatar
Horus
Egypt4u God
Egypt4u God
Posts: 12363
Joined: Fri Dec 05, 2008 2:15 am
Location: UK
Has thanked: 1661 times
Been thanked: 2228 times
Gender:
United Kingdom

Re: Post any problems with the Forum in here please.

Post by Horus » Thu Jan 19, 2012 1:55 pm

Keefy, I have noticed that the initial list of smilies on the left hand side usually take ages to display the 'roll over' name, but the 'View more Smilies' list usually shows up the roll overs straight away. Maybe this is why some people think that they do not have a roll over name because they are quite slow to load up? It seems as if each Smilie has a sub programme that retrieves some information and it is that info that is slow to load.
Image

User avatar
DJKeefy
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 1351
Joined: Fri Dec 05, 2008 2:15 am
Location: Luxor (Egypt)
Has thanked: 55 times
Been thanked: 68 times
Gender:
Egypt

Re: Post any problems with the Forum in here please.

Post by DJKeefy » Thu Jan 19, 2012 2:01 pm

OH mine works instantly, maybe its cause I have the latest Java installed.
Image

User avatar
Kiya
Egyptian Pharaoh
Egyptian Pharaoh
Posts: 4261
Joined: Fri Dec 05, 2008 2:15 am
Location: Peterhead Scotland
Has thanked: 1548 times
Been thanked: 511 times
Gender:
United Kingdom

Re: Post any problems with the Forum in here please.

Post by Kiya » Thu Jan 19, 2012 2:09 pm

Both sets of Smilies work with me instantly :up :yy

User avatar
Grandad
Egyptian Pharaoh
Egyptian Pharaoh
Posts: 6816
Joined: Fri Dec 05, 2008 2:15 am
Location: South East UK
Has thanked: 747 times
Been thanked: 2179 times
Gender:
United Kingdom

Re: Post any problems with the Forum in here please.

Post by Grandad » Thu Jan 19, 2012 3:34 pm

Not a problem Keefy but is it possible to increase the number of pics in a members album. As you know some of us post lots of pics and I am having to delete the oldest to make room for new ones.

On the subject of pics and colour, I DO find that the colour and definition is now far superior to the earlier design....have you done something sneaky there? :lol:
:gg:

User avatar
DJKeefy
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 1351
Joined: Fri Dec 05, 2008 2:15 am
Location: Luxor (Egypt)
Has thanked: 55 times
Been thanked: 68 times
Gender:
Egypt

Re: Post any problems with the Forum in here please.

Post by DJKeefy » Thu Jan 19, 2012 3:40 pm

You should have at the moment, able to upload 500 photos to your personal album, and 250 photos in each section of the Gallery.
Image

User avatar
Grandad
Egyptian Pharaoh
Egyptian Pharaoh
Posts: 6816
Joined: Fri Dec 05, 2008 2:15 am
Location: South East UK
Has thanked: 747 times
Been thanked: 2179 times
Gender:
United Kingdom

Re: Post any problems with the Forum in here please.

Post by Grandad » Thu Jan 19, 2012 4:21 pm

Sorry Keefy, I hadn't checked recently and was automatically deleting pictures to make room for new ones....didn't realise it had been increased....thanks for that. :)

There is definitely a big improvement in how pictures appear on screen now so whatever you did is working :)
:gg:

User avatar
Grandad
Egyptian Pharaoh
Egyptian Pharaoh
Posts: 6816
Joined: Fri Dec 05, 2008 2:15 am
Location: South East UK
Has thanked: 747 times
Been thanked: 2179 times
Gender:
United Kingdom

Re: Post any problems with the Forum in here please.

Post by Grandad » Thu Jan 19, 2012 7:29 pm

Just been looking back at some old threads and I notice that none of my pictures are opening in my posts???? I know that they are still in my album....could that be something to do with the new way of importing images from album to post???
:gg:

User avatar
DJKeefy
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 1351
Joined: Fri Dec 05, 2008 2:15 am
Location: Luxor (Egypt)
Has thanked: 55 times
Been thanked: 68 times
Gender:
Egypt

Re: Post any problems with the Forum in here please.

Post by DJKeefy » Thu Jan 19, 2012 8:00 pm

Yes grandad the link is smaller:

Code: Select all

[album]1306[/album]
The old format was:

Code: Select all

[img]http://www.egypt4u.com/forum/album_pic.php?pic_id=2018[/img]
When ive got the forums working smoothly, I will go through and edit them, maybe Horus will do a few if he gets time, all we need now is the id number, which in the above case is 2018 the number just needs putting between the album codes like below.

Code: Select all

[album]2018[/album]
Image

User avatar
Grandad
Egyptian Pharaoh
Egyptian Pharaoh
Posts: 6816
Joined: Fri Dec 05, 2008 2:15 am
Location: South East UK
Has thanked: 747 times
Been thanked: 2179 times
Gender:
United Kingdom

Re: Post any problems with the Forum in here please.

Post by Grandad » Thu Jan 19, 2012 8:30 pm

When ive got the forums working smoothly, I will go through and edit them
That sounds like one hell of a job K. Is there any way I can help, at least to go through my own posts???
:gg:

User avatar
DJKeefy
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 1351
Joined: Fri Dec 05, 2008 2:15 am
Location: Luxor (Egypt)
Has thanked: 55 times
Been thanked: 68 times
Gender:
Egypt

Re: Post any problems with the Forum in here please.

Post by DJKeefy » Thu Jan 19, 2012 9:15 pm

It might be, but ive think i might have found a solution, Well im hoping :)

I was thinking of closing down the forum in the early wee hours, dowwnloading the table in the database for the posts, then in a program called notepad++(cool free program) doing a find and replace, not sure if it will work but

Find:

[img]http://www.egypt4u.com/forum/album_pic.php?pic_id=

and replace with

[Album]

Then after its done all them..

Find:

[/img]

and replace with [/Album]

Hopefully we will end up with all the correct numbers between the right tags, the only problem is that if someone has posted an image from another source the [/img] will be replaced by [/Album] then that image wont work, but I dont think they are too many of them.

Its the way I think, does it sound good :)
Image

User avatar
Kiya
Egyptian Pharaoh
Egyptian Pharaoh
Posts: 4261
Joined: Fri Dec 05, 2008 2:15 am
Location: Peterhead Scotland
Has thanked: 1548 times
Been thanked: 511 times
Gender:
United Kingdom

Re: Post any problems with the Forum in here please.

Post by Kiya » Thu Jan 19, 2012 9:56 pm

Grandad wrote:Just been looking back at some old threads and I notice that none of my pictures are opening in my posts???? I know that they are still in my album....could that be something to do with the new way of importing images from album to post???
Ah! could this be where I'm going wrong!! "new way of importing images from album to post"

Cant remember how I did it today but it wasn't in the usual way with the old forum..........can someone explain the new way for me .....please :ni:

User avatar
Grandad
Egyptian Pharaoh
Egyptian Pharaoh
Posts: 6816
Joined: Fri Dec 05, 2008 2:15 am
Location: South East UK
Has thanked: 747 times
Been thanked: 2179 times
Gender:
United Kingdom

Re: Post any problems with the Forum in here please.

Post by Grandad » Thu Jan 19, 2012 10:23 pm

Kiya, I had to find out by trial and error but it is really simple.
You need to have uploaded your picture from your computer to your own or one of the other albums in the usual way. Only difference is that you can upload up to three images at once.

The file size is now much larger. These are the maximum dimensions. 500kb 1280 width 1024 height.

In your post, click on the green 'Gallery' button (right hand end above the text box) which will take you to the gallery. Navigate to the picture you want to import to your post. Click on 'Insert image in post' box on the picture you have chosen.

Back arrow to your post and the image number has already been added. Much easier than before. :)
:gg:

User avatar
DJKeefy
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 1351
Joined: Fri Dec 05, 2008 2:15 am
Location: Luxor (Egypt)
Has thanked: 55 times
Been thanked: 68 times
Gender:
Egypt

Re: Post any problems with the Forum in here please.

Post by DJKeefy » Fri Jan 20, 2012 4:09 am

Grandad wrote: Back arrow to your post and the image number has already been added. Much easier than before. :)
That sounds like another problem, clicking the Green Gallery Button should fetch a popup window, once you have finished inserting photos from it, you would click the X of the popup window to get rid of it. same like when you get a popup window when you click view more smilies.
Image

User avatar
DJKeefy
Site Administrator
Site Administrator
Posts: 1351
Joined: Fri Dec 05, 2008 2:15 am
Location: Luxor (Egypt)
Has thanked: 55 times
Been thanked: 68 times
Gender:
Egypt

Re: Post any problems with the Forum in here please.

Post by DJKeefy » Fri Jan 20, 2012 4:58 am

So much for bright idea's of mine :td the idea to replace [img]http://www.egypt4u.com/forum/album_pic.php?pic_id= with the album tag wont work :( each link as a random generated code after the [img] tag... so it look like its go through all the post and do it manually :cry:
Image

User avatar
jewel
Senior Member
Senior Member
Posts: 393
Joined: Fri Dec 05, 2008 2:15 am
Been thanked: 2 times

Re: Post any problems with the Forum in here please.

Post by jewel » Fri Jan 20, 2012 7:48 am

Now I've gone on to the regular view it's great no problems at all, except the usual problem, that is not being able to copy photos from my iPad over to the forum in any way shape or form, but that is an iPad problem methinks and nothing to do with the forum. I'm sure if I was to do it on my laptop would be able to no problem, but just don't bother with laptop much these days, however will give it a go when I've time :)
"If you understand, things are just as they are, if you do not understand things are just as they are"

User avatar
Kiya
Egyptian Pharaoh
Egyptian Pharaoh
Posts: 4261
Joined: Fri Dec 05, 2008 2:15 am
Location: Peterhead Scotland
Has thanked: 1548 times
Been thanked: 511 times
Gender:
United Kingdom

Re: Post any problems with the Forum in here please.

Post by Kiya » Fri Jan 20, 2012 10:56 am

Yeah my signature missing too :?

User avatar
Horus
Egypt4u God
Egypt4u God
Posts: 12363
Joined: Fri Dec 05, 2008 2:15 am
Location: UK
Has thanked: 1661 times
Been thanked: 2228 times
Gender:
United Kingdom

Re: Post any problems with the Forum in here please.

Post by Horus » Fri Jan 20, 2012 11:04 am

Keefy still has a few bits to sort out yet, so I suppose he will be dealing with those as the new forum gets settled in.
Image

User avatar
Grandad
Egyptian Pharaoh
Egyptian Pharaoh
Posts: 6816
Joined: Fri Dec 05, 2008 2:15 am
Location: South East UK
Has thanked: 747 times
Been thanked: 2179 times
Gender:
United Kingdom

Re: Post any problems with the Forum in here please.

Post by Grandad » Fri Jan 20, 2012 11:12 am

That sounds like another problem, clicking the Green Gallery Button should fetch a popup window, once you have finished inserting photos from it, you would click the X of the popup window to get rid of it
Didn't want to mislead but didn't notice the X yesterday. :(

BTW How do you do 'quotes' with user reference??? Never did get it before. :(
:gg:

User avatar
Horus
Egypt4u God
Egypt4u God
Posts: 12363
Joined: Fri Dec 05, 2008 2:15 am
Location: UK
Has thanked: 1661 times
Been thanked: 2228 times
Gender:
United Kingdom

Re: Post any problems with the Forum in here please.

Post by Horus » Fri Jan 20, 2012 11:28 am

Grandad wrote:
That sounds like another problem, clicking the Green Gallery Button should fetch a popup window, once you have finished inserting photos from it, you would click the X of the popup window to get rid of it
Didn't want to mislead but didn't notice the X yesterday. :(

BTW How do you do 'quotes' with user reference??? Never did get it before. :(
If you mean like this Grandad, then just use the 'Quote' button on the right below the persons post and it should open up a new reply window with all of their's and other inclusive posted quotes within that particular reply being added.
Image

  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Post any problems with the Arcade in here please.
    by DJKeefy » Wed Jan 18, 2012 7:29 pm » in Suggestions and Help Enquiries
    13 Replies
    7473 Views
    Last post by DJKeefy
    Tue Jan 24, 2012 2:39 am
  • Post any problems with the Gallery in here please.
    by DJKeefy » Wed Jan 18, 2012 7:31 pm » in Suggestions and Help Enquiries
    0 Replies
    864 Views
    Last post by DJKeefy
    Wed Jan 18, 2012 7:31 pm
  • PC Problems
    by Horus » Sun Mar 06, 2016 12:59 pm » in General Discussions and Rants
    38 Replies
    5427 Views
    Last post by Horus
    Thu Mar 17, 2016 9:54 am
  • Possible server problems
    by Horus » Sat May 07, 2011 7:53 pm » in Announcements
    0 Replies
    3926 Views
    Last post by Horus
    Sat May 07, 2011 7:53 pm
  • Problems logging in?
    by Horus » Sat Jan 04, 2014 11:32 am » in General Discussions and Rants
    24 Replies
    3333 Views
    Last post by LovelyLadyLux
    Wed Jan 08, 2014 5:35 pm